Kauniisti kirjoitetut kuoret

Valkoinen kirjekuori sopii moneen tilaisuuteen. Musteen värillä leikittely antaa persoonallisen ilmeen ja voi vaikka vihjata teemaväristä! Kirjekuoret ja Ziller Ink-musteet voit hankkia verkkokaupasta. Kalligrafiakynä on Ink Me This-valmistama.

Tänään haluan näyttää sinulle, kuinka kirjoitan kirjekuoret kalligrafialla. Nappaa vinkit talteen ja kokeile rohkeasti!

Ennen kuin aloitan kirjoittamisen kuoreen, teen esivalmistelut huolellisesti loppuun. Nämä alun työvaiheet auttavat etenemään sujuvasti ja saamaan kauniin lopputuloksen.

Aluksi:
1. Mittaa kirjekuoren koko (pituus ja leveys) ja jaa saamasi mitta kolmeen osaan. Esimerkiksi, minä käytän kirjekuoren kokoa 18,3 x 13,3 cm, joten yksi osio on 6,1 x 4,1 cm.
2. Jätä vasemmasta reunasta ja ylhäältä tyhjäksi 6,1 x 4,1 cm kokoinen alue, jolloin saat tekstin alkamaan kultaisen leikkauksen kohdalta. Tämä mittaus helpottaa sinua saamaan kauniin ja huolitellun lopputuloksen sekä luomaan sommittelun, jossa silmä lepää. Ylhäälle, oikeaan reunaan tulee postimerkki, mutta se ei sotke kokonaisuutta tai riko tyhjän tilan rauhallisuutta.

Voit tehdä lyijykynällä pienen pisteen kohtaan,
jossa linjalaser ja viivain kohtaavat.
Tämä helpottaa sinua hahmottamaan se alue,
jonka yli et mene. Kevyt jälki on helppo pyyhkiä
lopuksi pois.

3. Asettele kuori itsellesi sopivaan asentoon. Itse pidän kuorta hyvinkin viistossa (siirrän kirjekuoren oikeaa reunaan ylöspäin hyvin paljon, jopa niin että kuori on melkein pystysuorassa minuun nähden) sillä silloin käteni on itselleni sopivassa asennossa ja käteni pystyy liikkumaan rennosti kirjoittaessani. Oikea työskentelyasento pitää olkapään rentona ja lihakset eivät kipeydy turhasta jännityksestä.
4. Valmistele työvälineet: kiinnitä terä kynänvarteen, sekoita muste tasaiseksi (Jos käytät Coliron helmiäisväriä, niin lisää pipetillä vettä värinappiin, odota 3 – 5 min ja sekoita väri tasaiseksi siveltimen avulla. Sopiva paksuus kalligrafiaan on ”täysmaito”
5. Ota linjalaser avuksesi, niin saat kauniit ja suorat rivistöt.

Tänään valitsin musteeksi Ziller Ink French Lavender -musteen. Linjalaser on ostettu Clas Ohlsonilta. Lyijykynä on Rifle Paper Co., löydät kynän verkkokaupan valikoimasta.

Kirjoittaminen:
Kirjoitan aina yhden kirjaimen alusta loppuun ja lisään loppuun ”hännän” eli ulostuloviivan. Tämä helpottaa seuraavan kirjaimen kirjoittamista ja näin tekstistä syntyy tasainen jatkumo, joka on lopputulokseltaan kauniin tasainen ja ammattimainen.

Voit laskea jokaiselle riville tulevien nimien ja osoitteen merkkimäärät ja suunnitella, kuinka tiheään tai väljästi sinun tulee sanat kirjoittaa, ettei loppuun tule sumppua. Voit myös miettiä kirjaimien korkeutta. Useat ammattilaiset suosivat kirjekuorissa 5 mm. kokoisia kirjaimia (Pienet keskikirjaimet kuten a, e i, n, m, o ja u eli ne, joissa ei ole ylä- eikä alaviivoja tulisi mahtua 5mm. korkuiselle alueelle). Itse teen kuoret hieman korkeammalla kirjainkoolla: käsialani on noin 6 mm. keskikirjaimien ja 16 mm. isojen kirjaimien kohdalla.

Kun olet tehnyt huolellisen alkuyön ja suunnittelun, itse kirjoittaminen on rentouttavaa ja ihanaa työtä. Muistutan usein itselleni, että käsinkirjoittaminen saa näkyä: haluan toki, että lopputulos on teknisesti loistava, mutta en halua riisua kaikkea käsityötä ja impulsiivisuutta pois. Jos haluan rikkoa tekstissä jotain kaavaa, teen sen rohkeasti. Ei jokaisen kirjaimen tarvitse olla toisinto! Juuri idea vapaudesta ja leikkkisyydestä on keskeisessä osassa modernissa kalligrafiassa: persoonallisuus saa näkyä!

Kokeile rohkeasti erilaisia vaihtoehtoja ja testaa, mikä on juuri sinun juttusi! Tee persoonallisuudesta tavaramerkkisi. Nautitaan luovasta tekemisestä täysillä!

Laventelin sävyinen muste sopii kauniisti kevään ja kesän kuoriin. Herkkä sävy toistuu kauniisti vaalean kuoren pinnalla

Missä sinä voisit käyttää käsinkirjoitettua tekstiä? Onko sinulla työ tai harrastus, jossa voisit hyödyntää käsinkirjoittamista, esimerkiksi kortteihin tai etiketteihin?

Milloin olet viimeksi kirjoittanut käsin tai musteella? Kokeile, ja huomaat kuinka se rentouttaa.

Tutustu kaupan valikoimaan täältä. Olen koonnut valikoimaan juuri ne tuotteet, joita käytän päivittäin. Olen todennut nämä tuotteet laadukkaiksi ja siksi voin luottavaisesti tarjota niitä myös sinulle.

Luodaan kaunista, kirjoitetaan käsin!
Anne-Mari

2 vastausta artikkeliin “Kauniisti kirjoitetut kuoret

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: