Suositeltu

Kohti kesää ja monia juhlan aiheita

Istun aamukahvilla. Ulkona sataa hiljalleen vettä, mikä vie pihan viimeiset lumipeitteet mukanaan. Pian kukkapenkeistäni nousee kevään ensimmäiset ilahduttajat: krookukset ja tulppaanit. Viime viikolla vierailin Helsingissä ja siellä molemmat kukkalajit olivat jo täydessä loistossaan, mutta meillä täällä Oulussa niitä saadaan odottaa vielä hetki.

Tällä viikolla olen tehnyt kuvaussuunnitelmaa kalligrafia-verkkokurssin kuvauksia varten. Olen suunnittelut tätä verkkokurssia yli vuoden, ja toimiva runko on valmis. Suunnitellut kuavukset alkavat elokuussa ja olen kovin innoissani! Olen odottanut tätä pitkään. Samalla mietin, että olisi hyvä tarjota kalligrafia-kursseja myös lähiopetuksena, sillä oppiminen on aina parempaa vuorovaikutuksessa. Kumpaa sinä suosit: kotona opiskelua omaan tahtiin vai lähikursseina?

Toukokuu on aikaa, jolloin monissa kodeissa valmistaudutaan juhlakauteen. Pian valmistuneet kukitetaan ja uudet ylioppilaat saavat painaa lakin päähänsä. Työpöydälläni on tällä hetkellä ylioppilaskutsujen lisäksi syntymäpäiväkutsujen suunnittelua. Ihanaa, kun ihmiset kokoontuvat jälleen yhteen! Jos sinulla on edessä juhlat ja pähkäilet, että tilaatko kutsut ammattilaiselta vai tekisitkö ne itse, lue vinkkini alta!

Käsinkirjoitettu teksti antaa kauniin ja uniikin ilmeen

Kutsujen suunnittelijana haluan antaa sinulle vinkkejä, jotka auttavat sinua suunnittelussa. Ota huomioon ainakin nämä asiat: 1.) Ilmoita kutsussa selkeästi aika ja paikka. 2.) Lähetä kutsut ajoissa, sillä juhlaviikonlopun aikana useimmat vieraat ovat kutsuttuja myös toisiin juhliin ja aikataulutus on heille helpompaa kun kutsut saapuvat ajoissa. 3.) Jos sinulla on juhlissasi teemaväri, voit hyödyntää sitä kutsuissa: älä valitse edullisinta valkoista paperia, vaan satsaa hieman enemmän ja tee hyvä ensivaikutelma kutsun avulla. 4.) Jos tulostat kutsun ja käytät tekstissä tietokonefonttia, luo ripaus uniikkia ilmettä käsinkirjoittamisen avulla: voit esimerkiksi allekirjoittaa kutsun käsin (ylioppailden kutsun allekirjoittavat vanhemmat, sillä he kutsuvat vieraat lapsensa juhliin) tai merkitse aika ja paikka käsinkirjoittamalla. 5.) Lisää kutsuun tai kirjekuoreen pieni yksityiskohta, mikä viimeistelee kutsun. Se voi olla pieni asia, mutta sillä on suuri vaikutus! Esimerkiksi kaunis nauha kutsun taitekohtaan tai sinetti kuoreen antaa juuri sen viimeisen silauksen, mikä erottaa kutsun muista!

Sinetit viimeistelevät kutsukuoret. Osta helposti kiinnittyvät sinetit verkkokaupastani

Jos haluat tilata kutsut valmiina, muista minut! Autan sinua mielelläni luomaan kauneimmat kutsut juhliisin. Ota yhteyttä tästä

Suositeltu

Vuosi 2022!

Havahduin tänään siihen, että edellinen blogipostaukseni on todella ollut viime vuoden maaliskuussa! Kuinka aika onkaan mennyt niin nopeasti, etten ole ehtinyt kirjoittamaan tänne mitään! Toisaalta, viime vuosi oli kyllä niin hektinen että moni asia jäi taka-alalle.

Eniten aikaa vei yritystoiminnan ohella aikuislukio ja kirjoitukset keväällä ja syksyllä. Palkinto puristuksesta odotti joulukuussa, kun sain painaa päähäni valkolakin. Kirjoitin ylioppilaaksi 2,5 vuodessa ja nopea tahti tuntui välillä stressaavaltakin. Kerron enemmän aikuislukiosta ja kirjoituksista keväämmällä, sillä kirjoitukset jatkuvat vielä ylimääräisten aineiden ja korotusten osalta tämän vuoden. Jos sinulla on jotain erityistä mitä haluaisit tietää lukio-opinnoista aikuisiällä, niin laita kysymyksiä rohkeasti tulemaan kommenttikenttään! Kerron mielelläni kokemuksiani ja jaan vinkkejä, joista voi olla apua muillekin.

Tänä vuonna haluan viedä yritystoimintaani jälleen eteenpäin. Kun perustin toiminimeni vuonna 2017 en tehnyt kovinkaan tarkkoja suunnitelmia yrityksen kehittämisen suhteen. Ajattelin, että asiat varmasti loksahtavat kohdalleen jotenkin ”itsestään”. Nyt, kohta viisi vuotta myöhemmin ymmärrän suunnitelmallisuuden tärkeyden. Kun suunnittelee asiat huolellisesti ja kartoittaa aikataulun, asiat etenevät ihan eri tahdissa!

Mitä haluan tältä vuodelta? Haluan opettaa kalligrafiaa! Haluan suunnitella sellaisen kokonaisuuden, mikä palvelee mahdollisimman monia kalligrafiasta kiinnostuneita harrastajia oppimaan ja kehittymään. Haluan luoda kurssipohjan, jonka avulla tekniikka on helppo oppia käytännönläheisin neuvoin ja oman käsialan kehittäminen on myös suuressa roolissa.

Odotan innolla tätä vuotta. Minulla on niin paljon ideoita! Vietän vielä kaksi viikkoa lomaa (yksi lomaviikko on takana) ja juuri tämä aika on rentoutumista varten myös siksi, että ajatukset siirtyvät pois kaikesta arkisesta ja uudet ideat saavat tilaa kehittyä! Mitä ajatuksia ja toiveita sinulla on tälle vuodelle?

Kuva, jonka otin tänä aamuna. Ensimmäinen lomaviikko takana, kaksi edessä. Nyt saan rentoutua ja levätä. Jätän taakseni kaikki viime vuoden kiireet ja kiitän itseäni siitä, että jaksoin vaikka välillä tuntui haastavalta.
Suositeltu

Kauniisti kirjoitetut kuoret

Valkoinen kirjekuori sopii moneen tilaisuuteen. Musteen värillä leikittely antaa persoonallisen ilmeen ja voi vaikka vihjata teemaväristä! Kirjekuoret ja Ziller Ink-musteet voit hankkia verkkokaupasta. Kalligrafiakynä on Ink Me This-valmistama.

Tänään haluan näyttää sinulle, kuinka kirjoitan kirjekuoret kalligrafialla. Nappaa vinkit talteen ja kokeile rohkeasti!

Ennen kuin aloitan kirjoittamisen kuoreen, teen esivalmistelut huolellisesti loppuun. Nämä alun työvaiheet auttavat etenemään sujuvasti ja saamaan kauniin lopputuloksen.

Aluksi:
1. Mittaa kirjekuoren koko (pituus ja leveys) ja jaa saamasi mitta kolmeen osaan. Esimerkiksi, minä käytän kirjekuoren kokoa 18,3 x 13,3 cm, joten yksi osio on 6,1 x 4,1 cm.
2. Jätä vasemmasta reunasta ja ylhäältä tyhjäksi 6,1 x 4,1 cm kokoinen alue, jolloin saat tekstin alkamaan kultaisen leikkauksen kohdalta. Tämä mittaus helpottaa sinua saamaan kauniin ja huolitellun lopputuloksen sekä luomaan sommittelun, jossa silmä lepää. Ylhäälle, oikeaan reunaan tulee postimerkki, mutta se ei sotke kokonaisuutta tai riko tyhjän tilan rauhallisuutta.

Voit tehdä lyijykynällä pienen pisteen kohtaan,
jossa linjalaser ja viivain kohtaavat.
Tämä helpottaa sinua hahmottamaan se alue,
jonka yli et mene. Kevyt jälki on helppo pyyhkiä
lopuksi pois.

3. Asettele kuori itsellesi sopivaan asentoon. Itse pidän kuorta hyvinkin viistossa (siirrän kirjekuoren oikeaa reunaan ylöspäin hyvin paljon, jopa niin että kuori on melkein pystysuorassa minuun nähden) sillä silloin käteni on itselleni sopivassa asennossa ja käteni pystyy liikkumaan rennosti kirjoittaessani. Oikea työskentelyasento pitää olkapään rentona ja lihakset eivät kipeydy turhasta jännityksestä.
4. Valmistele työvälineet: kiinnitä terä kynänvarteen, sekoita muste tasaiseksi (Jos käytät Coliron helmiäisväriä, niin lisää pipetillä vettä värinappiin, odota 3 – 5 min ja sekoita väri tasaiseksi siveltimen avulla. Sopiva paksuus kalligrafiaan on ”täysmaito”
5. Ota linjalaser avuksesi, niin saat kauniit ja suorat rivistöt.

Tänään valitsin musteeksi Ziller Ink French Lavender -musteen. Linjalaser on ostettu Clas Ohlsonilta. Lyijykynä on Rifle Paper Co., löydät kynän verkkokaupan valikoimasta.

Kirjoittaminen:
Kirjoitan aina yhden kirjaimen alusta loppuun ja lisään loppuun ”hännän” eli ulostuloviivan. Tämä helpottaa seuraavan kirjaimen kirjoittamista ja näin tekstistä syntyy tasainen jatkumo, joka on lopputulokseltaan kauniin tasainen ja ammattimainen.

Voit laskea jokaiselle riville tulevien nimien ja osoitteen merkkimäärät ja suunnitella, kuinka tiheään tai väljästi sinun tulee sanat kirjoittaa, ettei loppuun tule sumppua. Voit myös miettiä kirjaimien korkeutta. Useat ammattilaiset suosivat kirjekuorissa 5 mm. kokoisia kirjaimia (Pienet keskikirjaimet kuten a, e i, n, m, o ja u eli ne, joissa ei ole ylä- eikä alaviivoja tulisi mahtua 5mm. korkuiselle alueelle). Itse teen kuoret hieman korkeammalla kirjainkoolla: käsialani on noin 6 mm. keskikirjaimien ja 16 mm. isojen kirjaimien kohdalla.

Kun olet tehnyt huolellisen alkuyön ja suunnittelun, itse kirjoittaminen on rentouttavaa ja ihanaa työtä. Muistutan usein itselleni, että käsinkirjoittaminen saa näkyä: haluan toki, että lopputulos on teknisesti loistava, mutta en halua riisua kaikkea käsityötä ja impulsiivisuutta pois. Jos haluan rikkoa tekstissä jotain kaavaa, teen sen rohkeasti. Ei jokaisen kirjaimen tarvitse olla toisinto! Juuri idea vapaudesta ja leikkkisyydestä on keskeisessä osassa modernissa kalligrafiassa: persoonallisuus saa näkyä!

Kokeile rohkeasti erilaisia vaihtoehtoja ja testaa, mikä on juuri sinun juttusi! Tee persoonallisuudesta tavaramerkkisi. Nautitaan luovasta tekemisestä täysillä!

Laventelin sävyinen muste sopii kauniisti kevään ja kesän kuoriin. Herkkä sävy toistuu kauniisti vaalean kuoren pinnalla

Missä sinä voisit käyttää käsinkirjoitettua tekstiä? Onko sinulla työ tai harrastus, jossa voisit hyödyntää käsinkirjoittamista, esimerkiksi kortteihin tai etiketteihin?

Milloin olet viimeksi kirjoittanut käsin tai musteella? Kokeile, ja huomaat kuinka se rentouttaa.

Tutustu kaupan valikoimaan täältä. Olen koonnut valikoimaan juuri ne tuotteet, joita käytän päivittäin. Olen todennut nämä tuotteet laadukkaiksi ja siksi voin luottavaisesti tarjota niitä myös sinulle.

Luodaan kaunista, kirjoitetaan käsin!
Anne-Mari

Suositeltu

Toinen merkki keväästä

Kevään ensimmäinen merkki on tietysti aurinko. Mutta tiedätkö, mikä minulle on toinen merkki keväästä? Se, kun pääsen näkemään uunituoreet, Jyväskylässä painetut Pikkukarhu -korttisarjan mallit!

Kun perustin graafisen alan yritykseni, yksi ehdottomista tavoitteistani oli päästä kuvittajaksi Karton tiimiin. Se ei ollut pelkästään yksi tavoitteeni, vaan se oli yksi unelmistani. Siksi tämä toista kertaa toistuva kevään merkki tuntuu erityisen hyvältä.
Minä tein sen. Tein unelmastani totta.

Yhteistyö Karto Oy:n kanssa alkoi lokakuussa, vuonna 2019. Otin yhteyttä silloiseen tuotejohtajaan, Eija Watiaan ja sovimme tapaamisen Jyväskylään. Kaksi viikkoa ensimmäisestä yhteydenotostani, istuin Oulussa linja-autoon ja matkustin Jyväskylään, Karton tehtaalle. Jännitin kovasti. Mitä jos epäonnistun?

Olin pakannut kuvitusnäytteet salkkuun ja puristin sen nahkaisia kahvoja jännityksestä. Astuessani sisään Karton tiloihin, purkautui jännitykseni lähes välittömästi: tapaamani henkilöt eivät vain kätelleet, he halasivat ja toivottivat minut tervetulleeksi taloon. Sulkeuduimme kokoushuoneeseen ja purin näytteet pöydälle katsottavaksi. Toki olin lähettänyt heille kuvituksiani jo sähköpostin yhteydessä, mutta mielestäni on aina hyvä, jos tapaamisessa on jotain konkeettista, jota osapuoli voi pidellä kädessä.

Tapaamisessa sovimme, että teen korttimalleja, sarjoina ja lähetän ne katselmukseen. Sen jälkeen saan tiedon, mitkä mallit ovat siirtyneet eteenpäin ja pääsevät painoon. Olin innoissani ja todella kiitollinen mahdollisuudesta! Kokouksen jälkeen sain vielä esittelykierroksen taloon. Aulassa oli suuret korttitelineet, joissa oli sesongin mallit korteista. Satoja kuvituksia, satoja kauniita kortteja. Täytyy myöntää, esttä silloin minulle tuli hetkeksi tunne, etten ansaitse olla siellä. ”Nämä kaikkihan ovat tunnettuja taiteilijoita!”.

Linja-autossa takaisin kertasin vielä tapahtuneen läpi ja päätin, että teen niin kovasti töitä, viimeistelen jokaisen mallin niin, että pääsen jatkoon. Vuosi tapaamisen jälkeen sain ensimmäiset tekijänoikeuskappaleet Pikkukarhu -korttisarjasta ja tajusin, että olin onnistunut.

Ensimmäinen kuvittamani Pikkukarhu -sarjan postikortti ”Pikkukarhu lomailee” vuodelta 2019.
Kortti julkaistiin Karton Oy:n valikoimaan keväällä 2020.
Kuva: Anne-Mari Lampela.

Ensimmäisessä sarjassa Pikkukarhuja oli viisi erilaista mallia, joiden lisäksi kaksi muuta eläinaiheista kuvitustani painettiin korteiksi. Tänä keväänä Pikkukarhu -sarja lisääntyi kuudella uudella mallilla.

Pikkukarhu -sarjan Pikkukarhu veneilee onnittelukortti, vuoden 2021 mallistosta.
Kuva: Anne-Mari Lampela.

Tänä vuonna korttisarjan aiheina ovat liikunta, retkeily, musiikki ja ruoka. Yllä olevaan Pikkukarhu veneilee kuvitukseen sain inspiraation, kun ulkoilessani Oulujoen varrella pysähdyin katselemaan sillalle talvikalastajia. Osa kalastajista oli lapinoinut veneensä lumen alta ja soutanut pilkkimään keskelle virtaavaa jokea. Tunnelmassa oli jotain, mikä jäi mieleeni.

Pikkukarhu postikortteja voit löytää Karton korttihyllyistä ja -telineistä muun muassa Suomalaisesta Kirjakaupasta ja Prismasta ympäri Suomea. Tänä aamuna kävin Raksilan Prismassa ruokaostoksilla ja samalla pysähdyin korttiosastolle. Siellä Pikkukarhut olivat kauniisti esillä. Minun täytyi hieman nipistää itseäni. Minä tein sen.

Pssst. Suunnittelen tänne blogin puolelle arvontaa, jossa jaan osan Pikkukarhu korttien tekijänoikeuskappaleita teille. Tästä lisää ihan piakoin!

Anne-Mari.

Kuvittamani Pikkukarhu ja sydän -postikortti vuoden 2020 Karto Oy:n mallistosta.

Pääsiäiskoristelua

Pääsiäismunien koristelua Coliro helmiäisväreillä. Kolme kerrosta antaa kauniin helmiäispinnan.

En ole pitkään aikaan odottanut pääsiäistä näin innokkaasti, kuin mitä tänä vuonna. Luvassa ei ole mitään ihmeellistä: olemme kotona, mutta tänä vuonna aion satsata kodin koristeisiin ja ruokaan. Itselleni tällaiset värikkäät ja juhlalliset hetket arjen keskellä auttavat käsittelemään vallitsevaa tilannetta ja antaa muuta ajateltavaa.

Kokeilin viikonloppuna ensimmäisen kerran kananmunien koristelua Coliro helmiäisväreillä. Colirot valmistetaan käsityönä Saksassa ja raaka-aineina käytetään Mica-helmiäistä ja arabikumia. Colirovärit ovat vegaanisia. Coliroja ei kuitenkaan ole tarkoitettu elintarvikekäyttöön, joten käytän näitä vain tyhjiin kananmunakuoriin, eli koristeisiin. Mignon-munat koristelen elintarviketusseilla.

Tyhjennä kananmuna ja pese kuori vedellä. Lisää Coliroihin vettä pipetillä ja anna vaikuttaa 3-5 minuuttia. Nyt kaikki on valmista koristelua varten!

Colirovärejä on useita erilaisia. Verkkokauppani valikoimassa on 42 eri värivaihtoehtoa. Valitsin sävyn Magnolia, sillä ajattelen sen sopivan hyvin pääsiäisen teemaan ja rairuohon kanssa. Pesin ensin tyhjät kananmunan kuoret ja kuivasin ne huolellisesti. Teippasin sen jälkeen maalattavan alueen paperiteipillä.

Teipillä saa rajattua maalattavan pinnan tarkasti. Kuivaa pinta huolellisesti ennen kuin kiinnität teipin, niin teippi pysyy hyvin kiinni.

Ensimmäinen kerros helmiäisväriä ei näyttänyt lupaavalta, mutta jo toinen kerros näyttää, että lopputuloksesta tulee todella sitä mitä halusinkin. Maalasin kuoreen kolme kerrosta ja olen todella tyytyväinen lopputulokseen!

Paperiteippi piti hyvin rajan maalattavan pinnan ja luonnonkuoren välillä.

Teippi piti hyvin rajan maalatun pinnan ja luonnonkuoren välissä. Vaikka lopputulos on juuri sitä mitä halusin, mietin vielä parin päivän ajan, että koristelisinko kuoreen yksityiskohtaisempia koristeita. Lupasin kyllä itselleni, että pysyn selkeässä tyylissä… Mutta, täytyy myöntää että käsi syyhyyä kirjoittamaan kalligrafiaa tähän kauniiseen pohjaan. Katsotaan, mihin päädyn!

Aiotko sinä tehdä koristeita pääsiäiseksi? Oletko vielä kokeillut näitä Coliro helmiäisvärejä? Mitä pidit? Instagram-tililtäni voit käydä kurkkaamassa videot, jotka kuvasin maalaushetkestä. Löydät videot Kohokohdat-osiosta!

Luodaan kaunista, kirjoitetaan käsin! Anne-Mari

Haluatko sinä opetella modernia kalligrafiaa?

Haluaisitko kokeilla jotain aivan uutta? Ehkä olet jo pidemmän aikaa miettinyt, että käsillä tekeminen voisi olla mukava tapa rentoutua vapaa-ajalla. Kokeile modernia kalligrafiaa: se on edullinen ja taitoa edistävä harrastus, johon et tarvitse erillistä tilaa tai muita henkilöitä harjoitteluun.

Välineet kalligrafian harjoitteluun: Coliro värinappi, Nikko G -terä, kalligrafiakynän varsi, pipetti, sivellin ja 90 g. Rhodia paperia. Kaikki tuotteet löydät verkkokaupastani.

Olen aina tykännyt kirjoittaa käsin. Jo koulussa huomasin, että kirjoittaessani asiat muistiin pysyivät ne paremmin mielessä. Kokeessa suljin silmäni, palasin muistivihkojen sivuille ja palautin mieleeni kirjoittamani asiat. Käsin kirjoittaminen kuitenkin jäi useammaksi vuodeksi kun älypuhelimet valtasivat arjen. Viestittely oli enemmän kuvapainotteista, eikä pitkiä tekstejä tarvinut enää kirjoittaa. Käsialani huononi, koska en kirjoittanut. Siksi aloitin harjoittelemaan ja kehittämään käsialaani uudelleen. En halunnut menettää käsinkirjoittamisen taitoa.

Kehittämällä käsialaasi, voit luoda kauniita asioita ympärillesi. Kehittyminen ja onnistuminen antavat iloa, joka vie harjoittelua taas eteenpäin. Omaa käsialaa voi kehittää loputtomasti. (Osoitteisto tekaistu).

Nyt harjoittelua on takana useampi vuosi ja olen ottanut taidon käyttööni oman yrityksen palveluissa. Haluan auttaa myös muita, jotka ovat kiinnostuneita kehittymään ja kehittämään omaa käsialaa. Siitä syystä kokosin viime vuoden lopussa oppaan, jonka avulla halukkaat pääsevät oppimaan tekniikkaa. Opas sisältää kehittämäni aakkoset, joiden avulla harjoittelussa pääsee konkreettisesti alkuun. Aakkoset ovat nuolitettuja, joiden avulla on helppo nähdä, mistä kirjain alkaa ja mihin se päättyy. Ilokseni olen saanut huomata, että innokkaita ja kiinnostuneita löytyy paljon!

Kauniisti kirjoitettuna -opas modernin kalligrafian harjoitteluun on käytännönläheinen apuri tekniikan harjoittelussa ja välineiden käytössä. Copyright Anne-Mari Lampela, 2021.

Painetun oppaan lisäksi olen tekemässä modernin kalligrafian harjoittelusta verkkokoulutuksen. Kuvaukset aloitetaan huhtikuussa. Idea on, että sama käytännönläheisyys säilyy videossakin. Koen, että oppiminen on helmpompaa, kun näkee miten asiat tehdään. Odotan verkkokurssien tekemistä suunnattoman paljon! Laitan prosessin etenemisestä kuvia tänne blogiini, niin saat olla matkassa mukana. Tästä tulee mahtava juttu!

Omaa käsialaa voi myös muuttaa digitaaliseen muotoon. Rakkaus -sana vektoroituna. Vektorointi poistaa pikselimäisen jäljen ja nyt sanaa voi käyttää nettijulkaisussa. Copyright Anne-Mari Lampela, 2021.

Kuulumisiin taas ensi kerralla. Sillä välin: Luodaan kaunista, kirjoitetaan käsin, Anne-Mari.

Tammikuu starttaa kalligrafian kurssilla, ihana oppia uutta!

Eilen alkoi pitkään ja hartaasti odottamani kalligrafian kurssi. Opettajana toimii Suzanne Cunningham: pitkän linjan ammattilainen Yhdysvalloista. Suzanne on toiminut ammatti-kalligrafistina yli 27 vuotta. Kurssi on ”The Art of the Oval -flourishing with Suzanne” jossa opettelemme kirjainten koristelua ovaalin muodoilla.

Kurssi alkoi siis eilen, Suomen aikaa klo 18.00. Live yhteys toimi hyvin koko kolmen tunnin ajan, vaikka meitä olikin suuri joukko oppimassa Suzannen saloja. Terveisiä lähetettiin ainakin Australiasta, Hong Kongista, Englannista, Espanjasta, Kanadasta ja Intiasta. Kurssi jatkuu vielä kolmen päivän ajan ja jo eilen opin tärkeitä asioita koristelun tekniikasta.

Kalligrafia on laji, jossa harjoittelun määrää ei voi aliarvioida. Taito kirjoittaa perustuu satoihin -jopa tuhansiin- toistoihin. Toisille kauniiden kirjaimien luominen sujuu helpommin ja luonnollisesti kun taas toisille tekniikka avautuu vasta toistojen myötä. Mutta samalla, kalligrafia harrastuksena on todella palkitsevaa. Kun näkee kehityksen ja oppii uutta, tunne on mahtava!

Eilen opin Suzilta tärkeän asian: jos jonain harjoittelupäivänä tuntuu heti alussa, että tämä ei tule menemään hyvin ja tunne jatkuu pitkään, lopeta harjoittelu. Kalligrafia perustuu lihasmuistiin ja huonoina harjoittelukertoina on turhaa toistaa huonoa tekniikka jos päivä ei ole oikea kalligrafialle. ”Huomenna on uusi päivä, älä pakota itseäsi ja lihaksiasi turhaan.”

Kurssi jatkuu lauantaina. Silloin on myös syntymäpäiväni. Luvassa on siis maailmanlaajuiset kekkerit kalligrafistien kanssa!

Jos haluat kokeilla kalligrafiaa, löydät välineet verkkokaupastani. Valikoimassa on myös Kauniisti kirjoitettuna -opas moderniin kalligrafiaan, jonka julkaisin joulukuussa. Nyt se on saatavana myös e-julkaisuna! Kauniisti kirjoitettuna on käytännönläheinen opas, jonka avulla pääset helposti alkuun. Se sisältää myös aakkoset, jonka avulla pääset harjoittelemaan tekniikkaa!

Luodaan kaunista, kirjoitetaan käsin!

x Anne-Mari

Viime viikonlopun harjoittelupöydältä. Testasin helmiäiskuoren ja Coliro helmiäisvärin sävyä ”Pearl gold” toimivuutta keskenään. Hyvin toimii! Lopputulos on mielestäni hienostunut ja juhlallinen. Tämä combo sopii loistavasti juhlakutsujen kirjekuoriksi, eikö?

Joulun onnittelukortit

Lämpimät terveiset työpöydän ääreltä. Joulun teema on ollut tekemiseni yllä jo pari viikkoa. Se tekee minut iloiseksi, sillä olen todella joulu-ihminen! Yritykseni palveluihin kuuluu käsinmaalatut ja kustomoidut onnittelukortit, jotka lähetän suoraan sen saajalle. Sinun ei siis tarvitse tehdä muuta, kuin tilata kortti. Jokaisessa kortissa on sama teema, vaikka ulkonäkö vaihtelee hieman. Joulukorteista löytyy joulupalloja, havuja ja tähtiä.

Lämpimästi tervetuloa uusille kotisivuilleni!

Hei! Hienoa nähdä sinut täällä!

Nimeni on Anne-Mari Lampela. Olen luovan alan yrittäjä. Perustin yritykseni A-M Lampela Oulussa syksyllä 2017. Pian alkaa siis neljäs vuosi yrittäjänä. Aika menee nopeasti!

Yritykseni tarjoaa graafisen suunnittelun, modernin kalligrafian palveluita sekä meikkauspalveluita.

Yritykseltäni voit tilata kaikki paperiset painotuotteet joko suunniteltuna ja painovalmiina tiedostoina sähköpostiisi tai valmiina paperituotteina kotiisi. Kutsukortit, kiitoskortit, kustomoidut onnittelukortit, addressit ,diplomit, käyntikorit, esitteet… Ihan kaikki! Hallitsen modernin kalligrafian taidon, joten paikkakorttien ja nimikoinnit, monogrammit sekä kirjekuorien tekstaukset luonnistuvat varmasti ja lopputulos on kaunis sekä elegantti.

Käsissäni pysyy myös meikkisiveltimet: Olen tehnyt seitsemän vuoden ajan meikkejä morsiamille ja sulhasille häihin ja ulkokuvauksiin. Olen toiminut maskeeraajana ankkureille uutislähetyksissä sekä toiminut meikkitaiteilijana studiokuvauksissa. Rakastan tehdä meikkauksia, joten meikkauspalvelut ovat luonnollisena osana yritystoimintaani.

Uudistin kotisivuni, jotta Sinun on helppo löytää yritystomintani kaikki palvelut samasta osoitteesta.

Uudistuneiden sivujen myötä aloitan myös blogin pitämisen. Se toimii vapaana kirjoituspohjana ja aiheet ovat luovan yrittäjän arjesta sekä työprojekteista. En ole pitänyt aiemmin blogia, joten on kiehtovaa aloittaa jotain uutta!

Toivottavasti viihdyt seurassani!

%d bloggaajaa tykkää tästä: