Tammikuu starttaa kalligrafian kurssilla, ihana oppia uutta!

Eilen alkoi pitkään ja hartaasti odottamani kalligrafian kurssi. Opettajana toimii Suzanne Cunningham: pitkän linjan ammattilainen Yhdysvalloista. Suzanne on toiminut ammatti-kalligrafistina yli 27 vuotta. Kurssi on ”The Art of the Oval -flourishing with Suzanne” jossa opettelemme kirjainten koristelua ovaalin muodoilla.

Kurssi alkoi siis eilen, Suomen aikaa klo 18.00. Live yhteys toimi hyvin koko kolmen tunnin ajan, vaikka meitä olikin suuri joukko oppimassa Suzannen saloja. Terveisiä lähetettiin ainakin Australiasta, Hong Kongista, Englannista, Espanjasta, Kanadasta ja Intiasta. Kurssi jatkuu vielä kolmen päivän ajan ja jo eilen opin tärkeitä asioita koristelun tekniikasta.

Kalligrafia on laji, jossa harjoittelun määrää ei voi aliarvioida. Taito kirjoittaa perustuu satoihin -jopa tuhansiin- toistoihin. Toisille kauniiden kirjaimien luominen sujuu helpommin ja luonnollisesti kun taas toisille tekniikka avautuu vasta toistojen myötä. Mutta samalla, kalligrafia harrastuksena on todella palkitsevaa. Kun näkee kehityksen ja oppii uutta, tunne on mahtava!

Eilen opin Suzilta tärkeän asian: jos jonain harjoittelupäivänä tuntuu heti alussa, että tämä ei tule menemään hyvin ja tunne jatkuu pitkään, lopeta harjoittelu. Kalligrafia perustuu lihasmuistiin ja huonoina harjoittelukertoina on turhaa toistaa huonoa tekniikka jos päivä ei ole oikea kalligrafialle. ”Huomenna on uusi päivä, älä pakota itseäsi ja lihaksiasi turhaan.”

Kurssi jatkuu lauantaina. Silloin on myös syntymäpäiväni. Luvassa on siis maailmanlaajuiset kekkerit kalligrafistien kanssa!

Jos haluat kokeilla kalligrafiaa, löydät välineet verkkokaupastani. Valikoimassa on myös Kauniisti kirjoitettuna -opas moderniin kalligrafiaan, jonka julkaisin joulukuussa. Nyt se on saatavana myös e-julkaisuna! Kauniisti kirjoitettuna on käytännönläheinen opas, jonka avulla pääset helposti alkuun. Se sisältää myös aakkoset, jonka avulla pääset harjoittelemaan tekniikkaa!

Luodaan kaunista, kirjoitetaan käsin!

x Anne-Mari

Viime viikonlopun harjoittelupöydältä. Testasin helmiäiskuoren ja Coliro helmiäisvärin sävyä ”Pearl gold” toimivuutta keskenään. Hyvin toimii! Lopputulos on mielestäni hienostunut ja juhlallinen. Tämä combo sopii loistavasti juhlakutsujen kirjekuoriksi, eikö?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: