Pääsiäiskoristelua

Pääsiäismunien koristelua Coliro helmiäisväreillä. Kolme kerrosta antaa kauniin helmiäispinnan.

En ole pitkään aikaan odottanut pääsiäistä näin innokkaasti, kuin mitä tänä vuonna. Luvassa ei ole mitään ihmeellistä: olemme kotona, mutta tänä vuonna aion satsata kodin koristeisiin ja ruokaan. Itselleni tällaiset värikkäät ja juhlalliset hetket arjen keskellä auttavat käsittelemään vallitsevaa tilannetta ja antaa muuta ajateltavaa.

Kokeilin viikonloppuna ensimmäisen kerran kananmunien koristelua Coliro helmiäisväreillä. Colirot valmistetaan käsityönä Saksassa ja raaka-aineina käytetään Mica-helmiäistä ja arabikumia. Colirovärit ovat vegaanisia. Coliroja ei kuitenkaan ole tarkoitettu elintarvikekäyttöön, joten käytän näitä vain tyhjiin kananmunakuoriin, eli koristeisiin. Mignon-munat koristelen elintarviketusseilla.

Tyhjennä kananmuna ja pese kuori vedellä. Lisää Coliroihin vettä pipetillä ja anna vaikuttaa 3-5 minuuttia. Nyt kaikki on valmista koristelua varten!

Colirovärejä on useita erilaisia. Verkkokauppani valikoimassa on 42 eri värivaihtoehtoa. Valitsin sävyn Magnolia, sillä ajattelen sen sopivan hyvin pääsiäisen teemaan ja rairuohon kanssa. Pesin ensin tyhjät kananmunan kuoret ja kuivasin ne huolellisesti. Teippasin sen jälkeen maalattavan alueen paperiteipillä.

Teipillä saa rajattua maalattavan pinnan tarkasti. Kuivaa pinta huolellisesti ennen kuin kiinnität teipin, niin teippi pysyy hyvin kiinni.

Ensimmäinen kerros helmiäisväriä ei näyttänyt lupaavalta, mutta jo toinen kerros näyttää, että lopputuloksesta tulee todella sitä mitä halusinkin. Maalasin kuoreen kolme kerrosta ja olen todella tyytyväinen lopputulokseen!

Paperiteippi piti hyvin rajan maalattavan pinnan ja luonnonkuoren välillä.

Teippi piti hyvin rajan maalatun pinnan ja luonnonkuoren välissä. Vaikka lopputulos on juuri sitä mitä halusin, mietin vielä parin päivän ajan, että koristelisinko kuoreen yksityiskohtaisempia koristeita. Lupasin kyllä itselleni, että pysyn selkeässä tyylissä… Mutta, täytyy myöntää että käsi syyhyyä kirjoittamaan kalligrafiaa tähän kauniiseen pohjaan. Katsotaan, mihin päädyn!

Aiotko sinä tehdä koristeita pääsiäiseksi? Oletko vielä kokeillut näitä Coliro helmiäisvärejä? Mitä pidit? Instagram-tililtäni voit käydä kurkkaamassa videot, jotka kuvasin maalaushetkestä. Löydät videot Kohokohdat-osiosta!

Luodaan kaunista, kirjoitetaan käsin! Anne-Mari

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: