Haluatko sinä opetella modernia kalligrafiaa?

Haluaisitko kokeilla jotain aivan uutta? Ehkä olet jo pidemmän aikaa miettinyt, että käsillä tekeminen voisi olla mukava tapa rentoutua vapaa-ajalla. Kokeile modernia kalligrafiaa: se on edullinen ja taitoa edistävä harrastus, johon et tarvitse erillistä tilaa tai muita henkilöitä harjoitteluun.

Välineet kalligrafian harjoitteluun: Coliro värinappi, Nikko G -terä, kalligrafiakynän varsi, pipetti, sivellin ja 90 g. Rhodia paperia. Kaikki tuotteet löydät verkkokaupastani.

Olen aina tykännyt kirjoittaa käsin. Jo koulussa huomasin, että kirjoittaessani asiat muistiin pysyivät ne paremmin mielessä. Kokeessa suljin silmäni, palasin muistivihkojen sivuille ja palautin mieleeni kirjoittamani asiat. Käsin kirjoittaminen kuitenkin jäi useammaksi vuodeksi kun älypuhelimet valtasivat arjen. Viestittely oli enemmän kuvapainotteista, eikä pitkiä tekstejä tarvinut enää kirjoittaa. Käsialani huononi, koska en kirjoittanut. Siksi aloitin harjoittelemaan ja kehittämään käsialaani uudelleen. En halunnut menettää käsinkirjoittamisen taitoa.

Kehittämällä käsialaasi, voit luoda kauniita asioita ympärillesi. Kehittyminen ja onnistuminen antavat iloa, joka vie harjoittelua taas eteenpäin. Omaa käsialaa voi kehittää loputtomasti. (Osoitteisto tekaistu).

Nyt harjoittelua on takana useampi vuosi ja olen ottanut taidon käyttööni oman yrityksen palveluissa. Haluan auttaa myös muita, jotka ovat kiinnostuneita kehittymään ja kehittämään omaa käsialaa. Siitä syystä kokosin viime vuoden lopussa oppaan, jonka avulla halukkaat pääsevät oppimaan tekniikkaa. Opas sisältää kehittämäni aakkoset, joiden avulla harjoittelussa pääsee konkreettisesti alkuun. Aakkoset ovat nuolitettuja, joiden avulla on helppo nähdä, mistä kirjain alkaa ja mihin se päättyy. Ilokseni olen saanut huomata, että innokkaita ja kiinnostuneita löytyy paljon!

Kauniisti kirjoitettuna -opas modernin kalligrafian harjoitteluun on käytännönläheinen apuri tekniikan harjoittelussa ja välineiden käytössä. Copyright Anne-Mari Lampela, 2021.

Painetun oppaan lisäksi olen tekemässä modernin kalligrafian harjoittelusta verkkokoulutuksen. Kuvaukset aloitetaan huhtikuussa. Idea on, että sama käytännönläheisyys säilyy videossakin. Koen, että oppiminen on helmpompaa, kun näkee miten asiat tehdään. Odotan verkkokurssien tekemistä suunnattoman paljon! Laitan prosessin etenemisestä kuvia tänne blogiini, niin saat olla matkassa mukana. Tästä tulee mahtava juttu!

Omaa käsialaa voi myös muuttaa digitaaliseen muotoon. Rakkaus -sana vektoroituna. Vektorointi poistaa pikselimäisen jäljen ja nyt sanaa voi käyttää nettijulkaisussa. Copyright Anne-Mari Lampela, 2021.

Kuulumisiin taas ensi kerralla. Sillä välin: Luodaan kaunista, kirjoitetaan käsin, Anne-Mari.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: